Tapiato, Lund 29 april 2007 - 1 Konfiterad fluga

När man skriver om matställen är variationen viktig. Vi tycker mycket om finare och dyrare ställen men försöker oss också på ställen av lite enklare karaktär.

Den 29 april besökte vi Tapiato i Lund. Det är en liten restaurang mittemot universitetshuset som serverar texmex-mat. Inredningen var klart inspirerad av Mexiko, men det hela kändes väldigt anpassat och försvenskat. Musiken var på en dämpad och behaglig nivå.

När vi satte oss vid bordet upptäckte servitrisen att glödlampan i vår sombrerolampa var trasig. Hon gjorde något försök att byta den men det lyckas inte. Vi satt alltså utan ljus över vårt bord och på den vägen var det.

Vi beställde poppers och vitlöksbröd till förrätt. Poppersen var goda och spröda med bra cheddarsmak. Till dem fick vi sallad av olika slag och det är här det fortsätter utför. Salladskål? Vem åt senast salladskål? Den försvann fullständigt runt 1990 och det fanns en anledning till det. Den är förtvivlat trist. Salladskålen hade sällskap av majs, en tomatklyfta och en sked syltade grönsaker. De sistnämnda stack ut som både smakrika och trevliga. Gott, men det motiverar inte ett pris på 70 kronor. Vitlöksbrödet var gjort på köpt baguette och hade visst fin vitlökssmak men var inte så väldigt utmanande. Vad vi däremot undrade var om man inte får tallrikar till förrätter i vanliga fall.

Varmrätten då. Tinas Nachos Acapulco med räkor. Detta var inget vi inte hade kunnat göra själva. En näve halvvarma nachos serverades med en klick av vardera guacamole, gräddfil och salsa. På detta fanns också en handfull konserverade burkräkor. Det hela var bara trist, enformigt och föga imponerande. Detta då till ett pris på 105 kronor. Hälften av det priset hade möjligen varit motiverat.

Gabbis beställde Fajitas mix, och den bestod av två bitar av vardera nöt och kyckling. Köttet låg i en gryta med stora mängder röda bönor som sedan länge förlorat sin spänst. Till detta serverades samma grönsaker som till förrätten och tillsammans utgjorde det hela en stor och väl tilltagen portion. Andra tillbehör var samma såser som till nachosen och en liten hög med riven ost. Det fanns även en typ av ris som enligt menyn skulle ha mexikansk prägel, men som mest fungerade som utfyllnad. Tre små tortillabröd var även inkluderade i måltiden. Denna rätt gick lös på 149 kronor.

Vanligtvis brukar vi yvas över smaker och kombinationer, men här fanns helt enkelt inget att kommentera. Inget smakade någonting och då är ju ändå det mexikanska köket inte känt just för sin mesighet gällande smaker.

För att inte fullständigt tappa modet försökte vi hitta några positiva drag: Ölen, Cruz Campo, var kall och god, innergården hade varit fin vid vackert väder och servicen var snabb.

Mer än så finns inte att säga om besöket. Vi lämnade stället 450 kronor fattigare och en erfarenhet rikare: Vi hade nu hittat en krog som var värd en singelfluga!


Kommentarer
Postat av: Bong

Mmmm, vilka fyndiga och matnyttiga (hö hö) inlägg?
Men varför är inte sidan mer up to date?

2007-07-09 @ 14:03:09
Postat av: Anonym

Jadu, för att det bor en mycket stor latmask i den som sköter den. Skärpning utlovas! Man blir ju inte Bong av att ligga och tänka på texter som borde skrivas.
/G

2007-07-09 @ 14:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback