Anno 1900, Malmö 11 April 2008 - 5 konfiterade flugor


Vi har drabbats av förälskelse och föremålet för denna är Jert och Company på Anno 1900, Norra Bulltoftavägen, Malmö.


När du stiger över tröskeln till Anno 1900 slår det emot dig: Gemytet! Detta är en krog som har gjort hemmakänslan till ett koncept. Vi mottogs av den lågmälda servispersonalen och blev visade till vårt bord. Menyn presenterades på en tavla och där fanns både hälleflundra och pärlhöna. Specialitén på Anno 1900 måste ändå sägas vara grillbuffén och därför valde vi den. Till den valde vi husets röda vin, Moncaro 2006 Marche Sangiovese.


Vi tog vägen till buffébordet där vi under ledsagan av Jert tog för oss av grönsakerna. Potatissallader varvades med rostade paprikor, brynta champinjoner och bönblandningar. Tillbaka vid bordet högg vi in på läckerheterna. Grönsaker kan vara trista, tråkiga och slappa men dessa hade en otrolig spänst och smak. Köket hade tänkt till i smakkombinationerna och behandlat primörerna med all den kärlek som de förtjänade.


Ivrigt påhejade av Jert vände vi ännu en gång tillbaka till buffén där han nu tagit plats vid skärbrädan och serverade väl tilltagna bitar av ryggbiff, kalvstek, tupp, fläskfilé och oxfilé. Till det fick vi en timjansdoftande potatisgratäng och klyftpotatis. Såserna som serverades var en grönpepparsås samt en rödvinssås.


Vilka smaker och vilka konsistenser! För den som älskar rött kött var detta paradiset då de rätt tempererade köttbitarna smälte som smör i munnen. Såserna kompletterade rätterna väl, speciellt grönpepparsåsen som definitivt inte var gjord på mellanmjölk och förtorkade pepparkorn.


Under hela måltiden finns personalen där med sitt glada humör och gemyt. Hela ställas andas hemma och man känner sig mer som en vän på besök än som en gäst. Inredningen bjuder på män i guldram, så även på toaletten. I vilken annan miljö som helst skulle det kunna kännas kitschigt men här harmoniserar det väl med konceptet.

Efterrätt mäktade vi inte med men väl tre koppar gott kaffe var samt ett antal tryfflar. Kaffet bryggt a la minute och tryfflarna serverade på ett rejält kakfat.  


Notan slutade på runt 800:-. Detta ser vi som oerhört prisvärt för den måltid som vi serverades.  Priset i kombo med maten, smakerna och den ypperliga servicen kan bara ge ett betyg - fem kalasklädda flugor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback