Malta - twelve points

Medan ena flugan kollade in kräftor var den andra flugan på Malta. Vad äter man där då? undrar ni. Svar: Kanin.
Prisa Gud att du inte är kanin på Malta. Malteserna gillar nämligen att äta kanin - a lot. Vi såg flera restauranger som erbjöd hela menyer med kaninrätter. Förrätten kunde t ex vara en spagetti med kaninsås, varmrätten en kaninstuvning med rött vin. Visst, det är säkert jättegott och jag är verkligen inte vegitarian men det lockade inte att beställa in kanin - ser det mer som ett husdjur... Nåväl, en annan speciallitet är Bragoli  - biffrullader fyllda med bacon, brödsmulor, persilja och vitlök. Inte heller detta hann vi pröva för vi såg ljuset redan andra dagen på Malta. Ljuset var en strandservering som serverade överjordiskt god mat. Stället heter Huggy Bears och ligger precis vid stranden i Bugibba, Malta.


T ex kunde man avnjuta en pizza "House"; spröd botten, hemlagad tomatsås, färska champinjoner, svarta oliver, paprika, kokt ägg, maltesisk fårost samt inhemsk korv. Det är den mest fulländade pizza jag någonsin ätit. Det blev således ganska mycket pizza på Huggys under resan.... Inte lika god var den s k Maltesiska salladen. Vacker men smaklös.



Till maten drack vi ofta sangria men pröva den maltesiska lagern Cisk och den lokala läsken Kinnie. Kinnie är en bitter apelsinläsk som passar perfekt att svalka sig med i värmen.

Så res till Malta om ni vill äta riktigt fin pizza eller är modiga nog att sätta tänderna i Stampe & co... ;-)


Kommentarer
Postat av: Nina

Mmm, Malta är najs!

Dock är inte alla maltesiska pizzor lika goda, det kan undertecknad intyga.



//Undertecknad

2008-09-02 @ 14:44:22
Postat av: Flugorna

Det stämmer. All maltesisk pizza är inte så bra som Huggy Bears. Deras pizzor var helt otroliga både i smak och i råvaror. Jag längtar efter deras pizzor varje dag!! kurr

Med vänliga hälsningar // Flugorna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback