Söderbloms Lounge & Grill, Malmö 4 mars 2009 - 4 konfiterade flugor

Nu har flugorna ännu en gång varit ute på recensionsrunda. Denna gång ville de vara steget före Bong och intog en av Malmös nyaste krogar, Söderbloms lounge och bar på Östra förstadsgatan.  Lokalen är stilren i svart, vitt och rött och den känns fräsch och ny. Bemötandet från serveringspersonalen är trevligt och familjärt men ändå proffsigt och effektivt. Snabbt kom vi på plats och fick menyerna samt vår dryck, mineralvatten och en Mariestad.


Menyn var en trevlig bekantskap med flera fina förrätter som SoS och rostad paprikasoppa med pilgrimsmusslor. Dock hade flugorna på känn att det skulle bli för mycket med tre rätter denna afton och valde att spara förrätterna till nästa besök - för ett sådant blir det, det kan utlovas redan nu- och istället gå på varmrätterna. Fyra fiskrätter fanns på menyn men magarna skrek efter grillat kött och från grillmenyn, som erbjöd stor variation av både köttsorter och storlekar, plockades en entrecote och en ryggbiff. Till detta fick man välja potatis och sås och det självklara valet här var purjolökspotatis och Söderbloms specialsås - en egenhändigt komponerad sås.


Köttet anlände upphöjt på grillade grönsaker som även fått sällskap av grillad sparris, och nu vattnas det rejält i munnen. Efter ett jack i köttet vet vi: Detta är perfekt tillagat. Köttet har umgåtts med grillen helt enligt våra önskemål och kvalitén på köttet skäms inte för sig. Potatisen serveras i en form vid sidan och det utlovas påfyllning på både den och såsen om så önskas. Såsen var i sig en intressant i historia . Det var en blandning av bearnaise och rödvinssås, mixad med hackad rödlök och det hela smälte perfekt ihop med grillbiten och potatisen.  Det åts, åts och åts och se - det var roligt hela tiden. När köttet var slut var magen alldeles lagom mätt och gommen glad som en lärka. Detta var helt enkelt gott och bra käk!


Vi lät inte oss stoppas där utan högg in på desserterna. De var tre till antalet plus den nu nästan obligatoriska tryffeln. Vi föll som vanligt för creme brulén och det kändes som ett riktigt val. Konsistensen var fin, smaken mjuk och rund och täcket knaprigt. Tallriken var dessutom snyggt dekorerad med bär och choklad.


Till det sista: Notan. För denna ypperligt välsmakande middag fick vi pröjsa 230:- per man! Det gör faktiskt det hela till en tramsigt prisvärd och smakrik historia och för första gången på mycket länge sätter vi betyget 4 flugor. Det för den fina och uppmärksamma betjäningen, den goda maten, det fina upplägget och det rara priset. Vi säger tack till Söderbloms och hoppas att Bong snart kommer och hälsar på. Vi är övertygade att denna nya stjärna på Malmös kroghimmel då får ännu en blomma i hatten.


Kommentarer
Postat av: Nina

Ååååh, vad gott det låter! Och billigt! Kan man begära mer?

2009-03-06 @ 09:00:26
Postat av: Fluga T.

Instämmer! Detta är verkligen ett höjdarställe som vi hoppas att många hittar till!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback